Alfabeeld op Congres Industriële Veiligheid 2016

Op 28 januari 2016 vindt het congres Industriële veiligheid plaats in DeFabrique in Utrecht. Tijdens dit congres verzorgt Alfabeeld een workshop over veiligheidscultuurmetingen waar wij u graag verwelkomen. Daarnaast kunt u in onze gezellige stand nader kennis maken met ons, maar ook met enkele veiligheidsambassadeurs die in de afgelopen jaren door Alfabeeld zijn opgeleid. 

 

Workshop over Veiligheidscultuurmetingen

Voor het ontwikkelen van effectief veiligheidsbeleid is het nodig goed zicht te hebben op de huidige situatie. Daarom is een gedegen veiligheidscultuurmeting een goede start. Een effectieve cultuurmeting doet echter meer dan alleen zicht geven op tekortkomingen; zij kan ook de eerste stap zijn van het veranderproces.

Tijdens de workshop leggen we de Hearts & Minds (Prorail) veiligheidsladder naast het Safety Culture (Zelf)Assessment (SCA) dat wij samen met een internationaal petrochemisch concern hebben ontwikkeld. Bij beide methoden werken volgens het principe dat de manier waarop de meting wordt uitgevoerd resulteert in groei van veiligheidsbewustzijn. Daarom zetten we ook eigen mensen in bij het meten en werken we van binnenuit. Wij willen u graag laten ervaren wat beide methoden kunnen opleveren en welke het beste past bij uw bedrijf.

 

Alfabeeld stand

Naast het programma vol workshops,  kunt u in de verschillende pauzes bij de stand van Alfabeeld ook veel zien en beleven. Zo tonen wij filmfragmenten van enkele Best Practices van veiligheidstrajecten en voorbeelden van Veiligheidsdagen die wij hebben begeleid. Je kunt bij onze adviseurs en trainers meer informatie inwinnen over onze veiligheidstrajecten. Bij de stand zullen ook een paar door ons opgeleide Veiligheidsambassadeurs aanwezig zijn, om te vertellen over hun ervaringen als Veiligheidsambassadeur binnen een groot chemisch concern.

 

Aanmelden?

Het congres vindt plaats op 28 januari in DeFabrique in Utrecht.
Wilt u zich aanmelden? Laat het ons weten via algemeen@alfabeeld.nl