OVK opleiding nu onderdeel van veiligheidstraject

Alfabeeld biedt OVK opleiding aan als onderdeel van veiligheidstrajecten tegen gunstig tarief

Sinds kort biedt Alfabeeld de mogelijkheid om tijdens een lopend veiligheidstraject de opleiding Operationeel Veiligheidskundige (OVK) te volgen. Daartoe is deze week een overeenkomst getekend tussen Alfabeeld veiligheid en gedrag en Gelling Veiligheid.

Alfabeeld biedt diverse trajecten aan waarbij de kern bestaat uit het opleiden en begeleiden van Veiligheidsambassadeurs, Safety Coaches en veiligheidsmedewerkers. Dit zijn medewerkers op de werkvloer die extra aandacht besteden aan veiligheid. Zij leren hun collega’s op een prettige manier aanspreken, ze geven interactieve toolboxen, helpen bij het maken van meldingen, starten veiligheidsacties of begeleiden discussies over veiligheidskwesties tijdens een team overleg. Daarnaast zijn ze veelal aanspreekpunt voor leidinggevenden als het gaat over veiligheid op de werkvloer. Hun inzet leidt aantoonbaar tot de groei van het veiligheidsbewustzijn binnen de hele organisatie.

De OVK opleiding is door SKO-Hobéon gecertificeerd en leidt tot het diploma OVK-er en inschrijving in het OVK register. Het programma omvat diverse veiligheidsonderwerpen en duurt totaal 5 dagen met afsluitend een examen.

De door Alfabeeld opgeleide ambassadeurs krijgen tijdens hun traject al veel kennis en vaardigheden aangereikt die ook onderdeel zijn van de bestaande OVK opleiding. Samen met Gelling Veiligheid, de aanbieder van OVK opleidingen in Nederland, bieden wij nu de mogelijkheid om een deel van de OVK opleiding te volgen als onderdeel van een Alfabeeld veiligheidstraject. Ook de verplichte praktijkopdracht wordt dan onderdeel van het opleidingstraject van de veiligheidsambassadeurs of Safety Coaches.

De voordelen van deze samenwerking op een rijtje:

  • Drie OVK modules en een praktijkopdracht worden onderdeel van het veiligheidstraject binnen uw organisatie en dat betekent tijdwinst.
  • Alfabeeld biedt bij deze onderdelen en de praktijkopdracht extra begeleiding waardoor de slagingskans groter wordt.
  • U ontvangt, afhankelijk van het aantal medewerkers dat de OVK opleiding willen volgen, een financiële korting op de opleiding.

Wilt u meer informatie over het volgen van een OVK opleiding binnen een veiligheidstraject,

mail of bel Laurens Kruijt: 020 6864600 of laurens@alfabeeld.nl